فهرست موضوعات
شرایط اینترنت همراه و خانگی در ترکیه
همانگونه که همه ما میدانیم، امروزه اینترنت به بخشی جدانشدی از زندگی فردیمان تبدیل شده و تقریبا همه امور روزمره ما به آن وابسته است. شرایط و ضوابط خاصی برای اینترنت در هر کشور و منطقه تعیین شده که در برخی موارد جزئی با یکدیگر تفاوت دارند. اکنون ما در این مقاله قصد داریم این شرایط اینترنت ترکیه را بررسی کرده و دیدگاه عمیق تری برای شما به ارمغان آوریم.
خدمات و اپراتور های اینترنت در ترکیه
خوشبختانه ترکیه دارای ارائه دهندگان متعدد خدمات اینترنتی (ISP) است. هر ارائه دهنده مزایای خاصی از نظر زیرساخت، فناوری اتصال و خدمات مشتری را شامل میشود.
باید توجه داشته باشید که برخی از این اپراتورها ممکن است نتوانند اتصال اینترنتی خود را برای خارجیها فراهم کنند مگر اینکه تابعیت ترکیه داشته باشید. با این حال میتوانید با پشتیبانی و خدمات مشتریان آنها تماس بگیرید و در جهت رفع مشکل خود تلاش کنید.
نکته مهم دیگر این است که شما به عنوان یک فرد خارجی، نمیتوانید از هیچ ارائهدهندهای اتصال اینترنتی دریافت کنید، مگر اینکه مجوز اقامت ترکیه داشته باشید، و بیشتر ISP ها در ترکیه در حال بستن قراردادهای یک یا دو ساله با مشتریان هستند. در این صورت شما نمیتوانید قرارداد خود را قبل از این مدت لغو کنید، مگر اینکه فردی را پیدا کنید که نیاز به اتصال داشته باشد و بتوانید به نام او انتقال دهید.
جدا از المانهایی مانند سرعت دانلود و آپلود، خدمات مشتری برای جلب رضایت کاربران، بسیار مهم است.
وای فای (Wi-Fi)
Wi-Fi معمولاً در سراسر کشور ترکیه به خصوص در شهرهای بزرگ و مقاصد گردشگری، به صورت رایگان در دسترس عموم قرار میگیرد؛ به طوری که میتوان گفت تمامی هتلها، اقامتگاهها، آپارتمانهای اجاره ای و اکثر مراکز نگهداری و خرید به اینترنت وای فای دسترسی دارند.
علاوه بر اینترنت رایگان در استانبول، اینترنت در بسیاری از رستورانها، کافهها، بارها، کافههای ساحلی و برخی وسایل نقلیه مانند اتوبوس، قطار و قایقهای بین شهری برای رفاه حال شهروندان و گردشگران فراهم شده است. بنابراین حداقل برای چند ساعت در روز وای فای رایگان خواهید داشت که برای رفع نیاز برخی از مسافران ترکیه کافی خواهد بود.
با این حال، اگر قصد اقامت طولانی مدت یا مهاجرت به ترکیه را دارید، چه برای کار یا تحصیل، به یک اینترنت پایدار نیاز خواهید داشت.
اینترنت ثابت در ترکیه
اگر در حال بررسی قراردادی برای دریافت اینترنت در محل اقامت خود در ترکیه هستید، ممکن است متوجه شوید که بیشتر اطلاعات، خدمات مشتریان و وب سایتهای پشتیبانی به زبان ترکی در دسترس هستند.
از سوی دیگر، بسیاری از ISP های کوچک در ترکیه به سرعت در حال تغییر و بروزرسانی هستند و به همین دلیل است که اطلاعات قدیمی و گیجکننده زیادی در مورد آنها وجود دارد. در صورتی که پس از خرید ملک در ترکیه نیاز به اتصال دائمی به اینترنت دارید، توصیه میشود با یکی از شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت تماس گرفته و یا مستقیماً به شعب آنها مراجعه کنید.
ممکن است برخی از شرکتها هنگام دریافت اشتراک اینترنتی از شما بخواهند که کارت اقامت ترکیه خود را ارائه دهید، اما کارت اقامت مدرک لازم برای آنلاین شدن در ترکیه نیست و ارائه پاسپورت برای اتباع خارجی کافی است.
شرکت های ارائه اینترنت در ترکیه
- ترکست (Turksat)
- تیتی نت (TTNET (Türk Telekom
- ترکسل سوپر آنلاین (Turkcell Super Online)
- دی اسمارت دی اسمارت (D-Smart D-Smart)
- ترک نت (Turknet)
همه این شرکتها اتصالات ADSL را به کاربران خود ارائه میدهند. این اتصالات از طریق کابلهای فیبر نوری پرسرعت در تمام شهرهای بزرگ در دسترس هستند.
پروسه گرفتن اشتراک اینترنت ثابت در ترکیه
روند کلی دریافت اینترنت در منزل در ترکیه به این صورت است که متقاضی ابتدا باید به دفاتر فروش اپراتور های مختلف مراجعه کرده یا با آنها تماس بگیرد تا از ارائه خدمات اینترنتی شرکت به همسایه و مجتمع آپارتمانی مطمئن شود. سپس با مقایسه تعرفهها و سایر شرایط ISP، باید قرارداد را انتخاب و امضا کند.
خارجی ها در ترکیه برای خرید سرویس اینترنت ثابت باید پاسپورت یا کارت اجازه اقامت خود را ارائه دهند. (برخی شرکت ها نیازی به کارت اقامت ندارند).
سرویس اینترنت معمولاً از یک هفته تا 10 روز کاری پس از عقد قرارداد در دسترس کاربر قرار میگیرد، زیرا تکنسین شرکت مربوطه به محل سکونت فرد اعزام میشود و در زمان تحویل مودم اینترنت ثابت را تحویل میدهد. پس از فعال شدن اینترنت، فاکتور به صورت ماهانه برای شخص ایمیل میشود.
پرداخت صورتحساب به صورت آنلاین و یا با مراجعه به نمایندگی های همان شرکت امکان پذیر است.
هزینه اشتراک اینترنت ثابت در ترکیه
همانطور که گفته شد، اپراتو های زیادی در ترکیه وجود دارند که خدمات اینترنت خانگی را به مشتریان ارائه میدهند. هزینهها و تعرفهها در اپراتو های مختلف متفاوت است. دلیل آن تا حدودی به تفاوت کیفیت خدمات این شرکتها برمیگردد.
نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که در محله شما، ممکن است همه ISPها نتوانند خدمات ارائه دهند. بنابراین ابتدا باید برای بررسی آن بر اساس آدرس به نمایندگیهای این شرکتها مراجعه کنید. همانطور که قبلا ذکر شد، قراردادهای اینترنت خانگی در این کشور معمولا ماهیانه یا 1-2 ساله است که خرید اشتراک سالانه ارزانتر و مقرون به صرفهتر میکند.
در صورت خرید اشتراک یک ساله، چه استفاده کنید از اینترنت چه استفاده نکنید، باید ظرف یک سال هزینه اینترنت را بپردازید و اگر بخواهید قرارداد اشتراک خود را لغو کنید، باید جریمه بپردازید. با این حال، اگر قرارداد خود را به شخص دیگری منتقل کنید، نیازی به پرداخت جریمه ندارید.
اینترنت موبایل برای سیم کارت های ترکیه
با خرید سیم کارت از اپراتور سیم کارت در ترکیه میتوانید از اتصالات اینترنت موبایل استفاده کنید و دستگاه، موبایل یا تبلت خود را به اینترنت متصل کنید. شرکتها و اپراتور های سیم کارت در ترکیه شامل ترکسل، ترک تلکام و وودافون هستند که هر کدام بستهها و تعرفههای متفاوتی را برای کاربران اینترنت موبایل ارائه میکنند.
این شرکتها همچنین به مشتریان اجازه میدهند از سیمکارتهای فقط داده استفاده کنند که فقط از اینترنت استفاده میکنند. توجه داشته باشید که برای خرید سیم کارت دائمی در ترکیه باید موفق به اخذ اقامت ترکیه شده باشید در غیر این صورت باید از سیم کارت هایی با مدت فعالیت محدود استفاده کنید.
شایان ذکر است که استفاده از سیم کارت اینترنتی در ترکیه به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست.
کلام آخر
در آخر باید بگوییم که همه این شرایط در ترکیه با کشور ما متفاوت است و ممکن است گاهی افراد را به اشتباه بیاندازد. بنابراین پیش از هرگونه اقدامی با اپراتو ها و پشتیبانی اینگونه خدمات رسانیها در مورد هزینه، نوع اینترنت، حجم بستهها یا اشتراکهای اینترنتی و … اطلاعات بگیرید.
سوالات متداول
اگر برای مدت زمان کوتاهی اینترنت بخواهیم، باید چه اقداماتی انجام دهیم؟
به این منظور بهترین راه این است که برای انجام امور اینترنتی خود به اینترنت رایگانی که برخی اماکن در دسترس شما قرار میدهند بسنده کنید.
خرید اینترنت خانگی به چه صورت است؟
برای خرید اینترنت خانگی باید به مراکز و اپراتور های مربوطه مراجعه کنید.
بهترین شرکت های ارائه اینترنت در ترکیه کدامند؟
ترکست (Turksat)، تیتی نت (TTNET (Türk Telekom، ترکسل سوپر آنلاین (Turkcell Super Online)، دی اسمارت دی اسمارت (D-Smart D-Smart)، ترک نت (Turknet)