فهرست موضوعات
جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا
ترکیه کشور دوست و همسایه ایران، از سالها پیش مقصد تفریح بسیاری از ایرانیان بوده است. طبیعت زیبا، جاذبههای گردشگری زیاد، اروپایی آسیایی بودن و… از دلایل انتخاب این کشور به عنوان مقصد تفریحی است. مدت زمان اقامت قانونی در این کشور هم مانند سایر کشورها مشخص است و اگر فرد اقامت بیش از 90 روز در ترکیه را داشته باشد باید جریمه ماندن در ترکیه بیش از مدت ویزا را پرداخت کند.
جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا به مدت زمانی که فرد بیشتر از مدت ویزا در خاک ترکیه اقامت داشته متفاوت است و زمان مشخصی هم برای پرداخت آن وجود دارد که بیتوجهی به این موضوع موجب دیپورت یا اخراج فرد از ترکیه و حتی ممنوعیت ورود او برای سالها به این کشور میشود.
مدت اقامت در ترکیه بدون ویزا
برای اقامت در ترکیه هم مانند سایر کشورها روشهای مختلفی وجود دارد. اقامت از طریق تحصیل، کار و سرمایهگذاری مدت زمان مشخصی دارند و فرد در صورت تمایل یا نیاز به اقامت بیشتر باید ویزای خود را تمدید کرده و اجازه اقامت بیشتر را دریافت کند. اما برای افرادی که قصد سفر توریستی به ترکیه را دارند مدت زمان ماندن در ترکیه به صورت قانونی 3 ماه یا 90 روز در هر 180 روز است. در واقع فرد میتواند هر 6 ماه یکبار به مدت 3 ماه پشت هم یا با رفت و برگشت در ترکیه اقامت داشته باشد.
در اقامت توریستی اجازه کار یا تحصیل در ترکیه وجود ندارد و فرد در زمان تعیین شده باید از خاک ترکیه خارج شود اما در سایر روشهای اقامتی زمانی به فرد داده میشود تا در صورت نیاز اقامت خود را تمدید کرده و فورا ناچار به ترک ترکیه نشود. در صورتی که فرد بدون تمدید اقامت در خاک ترکیه باقی بماند باید جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا را پرداخت کند و عدم پرداخت آن تبعات زیادی دارد.
جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا چقدر است؟
جریمه اقامت بیش از سه ماه در ترکیه برای هر فرد باتوجه به زمانی که بدون ویزا در ترکیه اقامت داشته متفاوت است. معمولا جریمه نقدی این موضوع را باتوجه به زمان مشخص میکنند. به عنوان مثال افرادی که بدون خرید ملک در استانبول 1 ماه بیشتر از زمان ویزا در ترکیه باقی بمانند، باید 50 دلار جریمه پرداخت کنند. در جدول زیر آخرین مقادیری که توسط دولت ترکیه به عنوان جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا مشخص شده را مشاهده میکنید:
جریمه اضافه ماندن در ترکیه 2022
مدت زمان اقامت اضافه | جریمه آن به دلار |
1 ماه اقامت اضافه | 50 دلار |
2 ماه اقامت اضافه | 60 دلار |
3 ماه اقامت اضافه | 70 دلار |
4 ماه اقامت اضافه | 80 دلار |
5 ماه اقامت اضافه | 90 دلار |
6 ماه اقامت اضافه | 100 دلار |
نحوه پرداخت جریمه
چه در صورت پرداخت جریمه و چه در صورت عدم پرداخت آن به محض اینکه دولت ترکیه متوجه اقامت بیش از زمان مجاز یک فرد شد، آن فرد باید خاک ترکیه را ترک کند. جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا معمولا در فرودگاه و بعد از بررسی پاسپورت فرد و محاسبه مقدار جریمه پرداخت میشود. پس از اینکه مقدار جریمه توسط مامورین فرودگاه مشخص شد، فرد باید از طریق بانکهای فرودگاه اقدام به پرداخت جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا کند. اگر این مبلغ در فرودگاه پرداخت نشود فرد 3 تا 6 ماه بسته به مدت زمان اضافه ماندن وقت برای پرداخت جریمه دارد در غیراینصورت برای مدت زمانی مشخص ممنوع الورود خواهد شد.
تبعات عدم پرداخت جریمه ماندن در ترکیه بیش از مدت ویزا چیست؟
همانطور که گفته شد گاهیاوقات افراد به دلیل نداشتن پول کافی یا سهلانگاری از پرداخت جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا در فرودگاه خودداری میکنند. این مسئله مشکلاتی را برای فرد به وجود خواهد آورد که مهمترین آن عدم اجازه برای سفر مجدد به ترکیه برای مدت زمانی مشخص است. البته در صورتی که اقامت غیرمجاز فرد هم بیشتر از زمانی مشخص باشد هم ممنوع الورودی با شرایط زیر اتفاق میافتد:
- اقامت کمتر از 3 ماه بدون ویزا ممنوع الورودی ندارد.
- اقامت بین 3 ماه تا 1 سال بدون ویزا، فرد را 3 ماه ممنوع الورود میکند.
- با اقامت یک تا 2 سال بدون ویزا، شخص 1 سال ممنوع الورود میشود.
- و در اقامت بیش از 2 سال بدون ویزا، شخص حداقل 2 سال ممنوع الورود خواهد شد.
اخراج از ترکیه
بعد از اینکه تشخیص داده شد یک فرد بیشتر از مدت زمان ویزای خود در ترکیه اقامت داشته است، 15 تا 30 روز فرصت به او داده میشود تا خاک ترکیه را ترک کند. این مدت معمولا به منظور آمادگی فرد برای پرداخت جریمه خاک ترکیه بیش از مدت ویزا و تهیه بلیط برگشت داده میشود. در صورتی که فرد اقدامی برای پرداخت جریمه یا تهیه بلیط نکند بعد از فرصت داده شده با اولین پرواز به کشور خود دیپورت خواهد شد و شرایط ممنوع الورودی بسته به مدت اقامت غیرمجاز او اعمال میشود.
شرایط اجرای حکم دیپورت
بعضی از افرادی که شامل قانون جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا میشوند تا زمان اجرای حکم دیپورت بازداشت قانونی میشوند. در این شرایط فرد در مراکز اخراج نگهداری میشود تا از فرار او به شهرهای دیگر ترکیه ججلوگیری شود.
بعد از مدت قانونی برای آمادهسازی هزینه جریمه و بلیط فرد به گیتهای ترکیه برای خروج منتقل میشود. البته شرایط اجرای دیپورت برای همه اینقدر سختگیرانه نیست و تنها افرادی خاص شامل قانون بازداشت میشوند.
افرادی که شامل قوانین اخراج میشوند
⦁ افرادی که احتمال فرار یا ناپدید شدن آنها وجود دارد.
⦁ افرادی که قوانین ورود به ترکیه را هم نقض کردهاند.
⦁ افرادی که با مدارک جعلی مدت زمان بیشتری در خاک ترکیه اقامت داشتهاند.
⦁ افرادی که بدون دلیل مشخص خاک ترکیه را ترک نمیکنند.
⦁ افرادی که سلامت اجتماعی و امنیت ترکیه را به خطر انداخته باشند.
⦁ اشتغال بدون مجوز کار در ترکیه
⦁ باطل شدن اجازه اقامت.
افرادی که قانون اخراج شامل آن ها نمی شود
اما ممکن است در شرایطی خاص فرد بلافاصله حکم اخراج را دریافت نکند. البته این به معنی رفع جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا نیست و در هر شرایطی فرد باید این جریمه را پرداخت کند اما در صورتی که شخص در یکی از گروههای خاص زیر باشد، فورا از ترکیه اخراج نمیشود:
⦁ افرادی که در حال گذراندن مجازات مانند اعدام، زندان و… در ترکیه هستند.
⦁ زنان باردار و افرادی که سن و شرایط سلامتی آنها اجازه خروج فوری از ترکیه را نمیدهد.
⦁ افرادی که به تجهیزات پزشکی جهت خروج از ترکیه نیاز دارند.
⦁ افرادی که از طریق قاچاق وارد ترکیه شدهاند.
⦁ افرادی که در مدت اقامت خود قربانی خشونت جنسی یا روحی شده باشند.
این گروه از افراد تا زمانی که شرایط آنها برای خروج از ترکیه مناسب باشد مطاق قوانین اجازه اقامت بشر دوستانه را در ترکیه دارند. در چنین شرایطی فرد باید در یک آدرس مشخص اقامت داشته تا به وضعیت او نظارت شود. فرار از این آدرس حکم اخراج فوری شخص را صادر میکند.
نکات مهم در رفع دیپورت از ترکیه
اگر فرد محکوم به اخراج و دیپورت از ترکیه شد راههایی وجود دارد که ممنوع الورودی او را از بین برده یا مدت آن را کاهش دهد. همچنین گاهیاوقات اشخاص میتوانند برای رفع دیپورتی خود از طریق تبدیل ویزا به ویزاهای تحصیلی یا کاری اقدام کنند. در این شرایط شخص محکوم باید به کنسولگری ترکیه رفته و برای دریافت یکی از ویزاهای گفته شده اقدام کند. نکته مهم در مورد رفع دیپورت، عدم تکرار جرم و اقامت بیش از مدت ویزا بدون ویزا است. در صورت تکرار این کار حتی احتمال دیپورتی مادام العمر هم وجود دارد.
برای رفع دیپورتی و اجازه سفر مجدد به ترکیه پرداخت جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا الزامی است. اگر فرد توانایی پرداخت جریمه در لحظه و بانکهای فرودگاه را نداشته باشد تا زمانی که این مبلغ را در کشور خود پرداخت نکند، اجازه ورود مجدد به ترکیه را نخواهد داشت. همچنین اگر در زمان سفر فرد یک قیم مالی را برای خود مشخص کرده باشد، جریمه ماندن در خاک ترکیه بیش از مدت ویزا باید توسط قیم او پرداخت شود در غیراینصورت قیم یا سرپرست مالی هم شامل قوانین مجازات ممنوع الورودی میشود.
اقامت در کشور همسایه هم قوانین خاص خود را دارد
هرچند کشور ترکیه دوست و همسایه ایران است و در سالهای اخیر برای ورود راحت ایرانیان به این کشور همکاریهای زیادی داشته است که یکی از آنها عدم نیاز به مراجعه به سفارت جهت دریافت ویزای ترکیه است اما ماندن در این کشور هم قوانینی دارد. مدت زمانی که فرد مجاز به حضور آن در ترکیه است توسط دولت این کشور مشخص شده و در صورت اقامت بیشتر از این زمان، مجازاتهایی برای مجرمین مشخص شده که عدم توجه به آنها موجب بالاترین حد مجازات و اخراج از ترکیه میشود و در مواردی فرد دیگر اجازه ورود به این کشور را نخواهد داشت.