فهرست موضوعات
ثبت شرکت در ترکیه
اگر میخواهید در اقتصاد کاری خود تغییری میسر سازید و یک شرکت در کشور ترکیه ثبت کنید و در این راه گمراه شده اید و یا آگاهی کامل نسبت به ثبت یک شرکت ندارید ما میتوانیم شما را در این راه همراهی کنیم، پس مطالب را با دقت مطالعه فرمایید تا دچار مشکلی نشوید.
سوالاتی که قرار است به آنها در این مطلب پاسخ دهیم عبارتاند از:
- ثبت شرکت در ترکیه و ایران چه تفاوتی دارد؟
- اقتصاد ترکیه مناسب ثبت شرکت هست یا خیر؟
- ثبت شرکت در ترکیه چه مزایایی دارد؟
- چه مدارکی برای این کار لازم است؟
- شرکت با مسؤلیت محدود یعنی چه؟ از کجا شروع کنیم؟
- انحلال شرکت در ترکیه چگونه است؟
ثبت شرکت در ترکیه چه تفاوتی با در ایران دارد؟
ثبت شرکت در ترکیه تفاوتی آنچنانی با در ایران ندارد، اما به بعضی از نکات باید توجه نمود مانند اینکه تعداد کمی از شرکتهایی که در ترکیه ثبت میشوند بر خلاف قانون تجارت این کشور هستند و اکثر آنها مانند شرکتهای ایرانی تابع قوانین تجارت در آن کشور هستند.
لازم به ذکر است که ترکیه همانند شرکتهای اروپایی شرکت نسبی ندارد و این نوع شرکت مخصوص ایران است و اینکه 90 درصد شرکتهایی که ایرانیها در ترکیه تاسیس میکنند با مسؤلیت محدود میباشند.
اقتصاد ترکیه
قبل از هر کار و ریسک کردن در سرمایه گذاری باید شرایط اقصادی کشوری که میخواهید در آن سرمایه گذاری کنید را بسنجید تا به موفقیت دست یابید. ترکیه از لحاظ اقتصادی به غیر از این که جزؤ 20 کشور صنعتی شناخته شده است؛ در زمینه صنایع بومی هم پیشرفت فراوانی داشته، که رشد در این دو حوزه که منبعهای مهمی برای پیشرفت یک کشور از لحاظ اقتصادی محسوب میشود ترکیه را به یک کشور موفق درزمینه اقتصادی تبدیل کرده است.
البته باید در نظر داشت که در حال حاضر ارزش لیر ترکیه (واحد پول کشور ترکیه) نسبت به دلار آمریکا افت داشته است؛ اما طبق تجربیات و نگاه به دولت این کشور و برنامه ریزی های که در حوزة اقتصادی دارد این افت جبران میشود و جای نگرانی ندارد.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
- نبودن هیچگونه تحریم در امور بانکی.
- رشد سریع به دلیل گردشگری بودن کشور.
- مالیات بسیار کم نسبت به سایر کشورها دارد.
- بودجه کمتر برای شروع کار نسبت به سایر کشورها دارد.
- بعد از تأسیس شرکت اقامت 1 ساله و بعد 5 سال زندگی، اقامت دائمی و شهروندی ترکیه را دریافت میکنید.
- امکان استفاده از تسهیلات ویژه برای شرکتهای خارجی را دارد.
البته به غیر از این چند گزینه که در بالا به آنها اشاره شد موارد دیگری هم وجود دارد که مهمترین آنها نزدیک بودن ترکیه به ایران است.
شرکت با مسؤلیتهای محدود
این نوع شرکت میتواند با یک نفر تأسیس شود و تا سقف 55 نفر میتواند کارمند جذب کند؛ اما اگر در صورت ورشکستگی و به هر دلیلی شرکت توانایی دادن سهم سهامداران را نداشته باشد سهامداران نمیتوانند هیچگونه طلبی از شرکای آن شرکت داشته باشند. در ضمن بعد از تأسیس شرکت میتوانید دو حساب یکی به نام شرکت و دیگری به نام خودتان ایجاد کنید.
انواع شرکت
میتوان شرکت هایی که در ترکیه قابل ثبت است را به چهار دسته تقسیم بندی کرد که عبارتاند از:
شرکت سهامی
خود شرکتهای سهامی را میتوان به دو دسته تقسیم بندی کرد:
1-شرکت سهامی خاص: شرکت سهامی خاص همانطور که از اسمش پیداست خاص است و تعداد کمی در آن سرمایهگذار است، که تا سقف 250 نفر سرمایهگذار تأیین شده است.
2-شرکت سهامی عام: این نوع شرکت دقیقا بر خلاف شرکت سهامی خاص است و از 250 نفر سرمایه گذار و بیشتر ظرفیت دارد؛ لازم به ذکر است که هزینه لازم برای تأسیس یک شرکت سهامی 2800 دلار که برابر 000\600\75 میلیون تومان به دلار 000\27 هزار تومن میباشد.
شرکت تضامنی
در شرکت تضامنی از دو یا پنج نفر شریک میتوان استفاده کرد و در صورت اینکه شرکت توانایی پرداخت بدهی ها را نداشته باشد بر عهده شرکای شرکت میباشد که بدهیهای شرکت را پرداخت کنند.
شرکت مختلط
در شرکت مختلط به تعداد دلخواه شریک تمامی سرمایه ها و زیان های شرکت را بر عهده میگیرند و در نظر داشته باشید که یک شخص حقوقی نمیتواند جزؤ شریکهای این شرکت باشد!
شرکت موسسات مالی (صرافی)
دشوار ترین راه برای تأسیس یک شرکت، تأسیس شرکت موسسات مالی (صرافی) میباشد.
این گونه شرکت را میتوان به شرکتهای سهامی ربط داد؛ با این تفاوت که برای تأسیس این شرکت باید از مسیر کاملا قانونی و دشوار عبور کرد.
ویدیو راهنمای کامل 0 تا 100 ثبت شرکت در ترکیه
مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه
- اصل گذرنامه تمامی شرکاء شرکت(حداقل 6 ماهه)
- 2 قطعه عکس پرسنلی(3*4)
- تئین درصد تمامی شرکاء
- در نظر داشتن چند اسم مناسب برای شرکت
- تعیین جایگاه هر شخص در شرکت
- تعیین مکان شرکت
اقدامات لازم برای ثبت شرکت
- تعیین مکان شرکت
- نوشتن اساسنامه شرکت
- داشتن فرم ثبت شرکت
- داشتن کد مالیاتی ترکیه
- دارا بودن تأییدیه اساسنامه شرکت
- ثبت شدن شرکت در اتاق بازرگانی
- چاپ روزنامه
- دارا بودن تاییدیه امضا و وکالت نامه از دفترخانه رسمی
- تنظیم فرم در اداره دارایی
- تأیید آدرس شرکت توسط اداره دارایی
- داشتن کارت بازرگانی
- ایجاد حساب بانکی برای شرکت در ترکیه
- داشتن مشاور مالی رسمی
دقت داشته باشید برای انجام تمامی کارهای بالا کافیست کمتر از یک هفته با مشاوران roots capital وقت بگذارید تا بعد آن بتوانید شرکت خود را در ترکیه افتتاح بکنید.
سوالات متداول
آیا بعد از تأسیس شرکت در ترکیه میتوانیم اقامت بگیریم؟
بعد از تأسیس یک شرکت در ترکیه یک اقامت یک ساله به شما تعلق میگیرد، اما برای گرفتن اقامت دائمی بعد پنج سال میتوانید اقامت و تبعیت ترکیه را بگیرید و به عنوان یک شهروند ترکیه محسوب میشوید.
چقدر زمان میبرد تا یک شرکت را در ترکیه تأسیس کنیم؟
برا ثبت شرکت تک نفره در ترکیه به حدود 7 روز زمان نیاز دارید؛ اما برای ثبت شرکت چند نفره تقریبا به یک ماه زمان نیاز است تا مراحل اداری آن به اتمام برسد و شرکت شما افتتاح گردد.
دقت کنید!
بعضی از افراد فقط و فقط برای اینکه در ترکیه اقامت بگیرند از روش تأسیس شرکت پیش میروند که شاید تا پنج سال به طول بیانجامد و شاید در آخر هم موفق به گرفتن اقامت دائمی ترکیه نشوند؛ دقت داشته باشید که راههای بسیار و راحتر و ارازنتر برای کسب اقامت در ترکیه بسیار است، پس بجای خرج کردن هزینه های بیشتر در این راه با کمترین هزینه برای خودتان در ترکیه اقامت بگیرید.
تمام تلاش ما در این مطلب در این بود که بتوانیم شما را در این راه راهنمایی و همراهی کنیم تا گمراه و سرگردان نشوید، امیدواریم با خواندن این مطلب توانسته باشید یک شرکت قدرتمند را تأسیس کرده باشید و به یک فرد موفق تبدیل شده باشید …
پس قبل از انجام هر فعالیت تجاری حتماً از مشاوره های روتس کپیتال استفاده کنید.